panelkutya
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Láttak minket:
Indulás: 2007-04-10
 
időmérő
 
Kutyakert
Alakul a kutyakert.
Véleményed szerint ez a kutyakert

nagyon szuper, hogy végre létrejött, kéne máshol is
jó, hogy van, de van még mit fejleszteni
tetszik, hogy van, de nem tetszik, hogy sokan nem tudják az alap etikai szabályokat se
nem tetszik az ötlet, nem ide kellett volna
egyáltalán nincs rá szükség, felesleges kiadás
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Panelkutyák Sportdélutánja 2015.10.03.

2015. október 03-án, a Csertő utcai Kutyajátszótéren megrendeztük a Panelkutyák Sportdélutánját.

Rendezvényünkkel szervesen kapcsolódtunk a Zuglói Önkormányzat "Civilek Uccája" rendezvényéhez, melyet a közelben lévő Civil Házban és környékén tartottak. Mi arra gondoltunk, hogy az egyesületbe tömörült Panelkutyák a hagyományos papíralapú és színpadi bemutatkozás helyett inkább interaktívan, és nagyon látványosan mutatnák meg, hogy mivel is foglalkozunk.

Nem titkolt célunk volt, hogy a lakótelepi ebtartókat ráébresszük a mozgás fontosságára, arra, hogy rengeteg olyan kutyás sport van, ahol az ebekkel együtt mozoghatunk friss levegőn, kontrollált körülmények között, akár amatőr tömegsport-, akár profi sportoló szinten.

Sajnos a nyári rendezvénysorozatra vonatkozó terveinket az idei extrém időjárás több esetben meghiúsitotta, ezért kénytelenek voltunk egy délutánba beletömöríteni minden mondanivalónkat a témával kapcsolatban.

Szükségünk volt tehát egy olyan időpontra, amikor sem az eső, sem a viharok, sem a hihetetlenül hangzó folyamatos 40 fokos hőmérséklet sem akadályoz. Ez az időpont október első szombatján érkezett el, szerencsésen egybeesve az Önkormányzat rendezvényével.

A rendezvény kis csúszással indult, a szükséges akadályok és egyebek pakolása miatt. Hamarosan már két tucat kutya rohangált a területen, teljes egyetértésben.

A beköszöntő után a Skyball Flyball Team tagjai mutatták meg, hogy mi az az agility, milyen akadályok vannak, hogy lehet őket használni. A közönség nagy tappsal jutalmazta a bemutatót, majd egy rövid frizbee bemutatót láthattunk, egy roppan ügyes kis terrier segítségével. 

A bemutatók után eljött az idő, hogy a nézők kutyáikkal kipróbálják a játékokat. A próbákban profi versenyzők segítették őket. Aki kutya nélkül érkezett, az se maradt ki a jóból, "kölcsönkutyák" bőségesen voltak - a kipróbálók nem is tudták, hogy profi versenyző kutyákkal játszanak... :)  Nagyon jó volt látni, hogy olyanok, akik nem is gondolták volna, hogy kutyájuk képes mondjuk egy csövön áthaladni, vagy vonszolás nélkül feljutni egy pallóra, milyen csodálkozó boldogsággal nézték a saját ebüket, ahogy a szakember segítségével, közösen sikerült megoldani a feladatot - és a kutyák is nagyon büszkék voltak magukra.

Ezek után egy rövidke háziverseny következett, ahol természetesen mindenki kapott ajándékot. :)

Mindeközben a jelenlévő gyerekek nekiláttak a járda kidekorálásának. Nem voltak sokan -talán az utolsó hétvégi jó időben máshová vitték a többieket a szülők- akik viszont eljöttek, nagyon szépeket rajzoltak, és nagyon aktívan részt vettek a kutyázásban. A rajzversenyt, és a felvilágosító teszteket a Zöld Zebra Egyesület önkéntesei vezették le. Naptárakat, plakátokat, mintás táskákat, matricákat, és ajándékokat hoztak magukkal - és néhány simogatnivaló édes kutyát. :)

A rajzverseny díjainak átadására felkértük a jelen lévő Szabó Rebeka alpolgármester asszonyt, majd amíg lebontottuk a területről az akadályokat, két óriáslabdát terelgettek a kutyák. Legnagyobb sikert a pöttöm Mazsola aratta (nem mellesleg Mazsi sokszorosan díjazott profi agilitys, magyar válogatott), aki a nála ötször nagyobb labdát olyan sebességgel kergette körbe-körbe a területen, amit senki  nem tudott utána csinálni. Aztán Mátyás, a magyar vizsla megoldotta a kérdést, és nemes egyszerűséggel kiharapta a labdát... :)
 

Ekkorra már kb 30-35 kutya volt a területen, profik és amatőrök a legnagyobb egyetértésben játszadozva.

Az őrző-védő bemutató előtt a fizioterápiások mutatták meg, mivel is foglalkoznak. Tanácsokat adtak a kutyák izületeinek karbantartásához, és megmutatták, hogy az esetleges sérülések és balesetek után milyen módszerekkel dolgoznak a kutyák gyógyulásán. Mondanivalójuk nem csak azoknak szólt,akiknek már sérült a kutyája, hanem arról is beszéltek, hogyan lehet megelőzni a  sportsérüléseket, vagy hogy egy-egy fajta milyen jellegzetes sérülésekre hajlamos. Ebben segítségükre volt dr Bartakovics Katalin, a Vezér úti Állatorvosi rendelő orvosa, aki a tanácsadás mellett szuper fotókat is készített a rendezvényről. Egy különleges képet is készített, ahol a résztvevő kutyák közül egy tucatnyit szív formában lefektették, így egy igazi "kutyaszív" lett a képen. :)

Az őrző-védő bemutató is nagyon látványos volt, az Excellent Training Center munkatársai két malinois kutyával megmutatták, mi az az obedience és mit tud egy őrző-védőre kiképzett kutya. Nagy tapsot kaptak, és nem kevés "szurkoló kutya" is volt, aki harsány beleugatással buzdította a bemutatózó "kollégát".

Ezek után 8-10 kutyának és gazdáiknak alap- engedelmes félóra következett, ahová még az egyik agilitys bemutatózó is beállt a legfiatalabb kutyájával. Alapgyakorlatok voltak: ül, fekszik, fordulás, láb mellett haladás, helybenmaradás, behívás... Sokaknak tanulságos volt, hiszen a kutyák ha nem tudják más helyen, több kutya között megcsinálni azokat a gyakorlatokat, melyek édeskettesben a gazdájával tökéletesen működnek, hát akkor az nem sokat ér...
A gyakorlatokban résztvevők kaptak  ajándékot, kutyás játékokat, jutalomfalatokat, labdákat, naptárakat, és állatos nyomatú táskákat.

A rendezvény bemutatóit végigkísértük hangosbeszélőn, elmagyaráztuk a nézőknek, mit-hogyan és miért tesznek a kutyák a pályán, ettől új értelmet nyertek a bemutatón látott sportgyakorlatok.

Szóval csodálkoztunk, ugráltunk, szaladgáltunk, labdát kergettünk, rajzoltunk, nevettünk és tanultunk sokat.
Ismét bebizonyosodott, hogy a jó társaság nevelő hatással van az újakra is, a rendezvény ideje alatt (a bemutató részeket kivéve) az ebek szabadon voltak, de egyetlen összeharapás, vagy összemorgás sem volt, még amikor lazításképpen 2-3 alkalommal negyedórás nagy rohangálás lett, akkor se, Ez a profi sportoló kutyáknál alapkövetelmény, de a környék ismerős kutyái mellett távolabbról is érkeztek idegen kutyák, akikre a pozitív energiák nagyon jó hatással voltak.


Volt több olyan kutya, akit úgy kellett gazdájával együtt behívnunk a területre, kívülről nézték a programot, mert állították, hogy az ő kutyájuk mindenkitől fél, mindenkit megharap, de 10 percen belül póráz nélkül, boldogan együtt rohangált a többiekkel. Jöttek teljesen kutyátlanok is, volt, aki tanácsot kért, milyen kutyát válasszon, és honnan tud örökbe fogadni. Jöttek a Civil Ház elől is többen megnézni minket, és a helyi általános iskola és a kisegítő iskola tanulói közül is sokan eljöttek "kutyázni". Nem mellesleg egy lakótelep közepén voltunk, ezért sokan az ablakból nézték a történéseket. Mindent egybevéve kb. 35-40 kutya és 80-100 ember vett részt a rendezvényen, volt aki aktívan, volt aki passzívan, de kíváncsiak voltak az eseményre.

Nagyon jól éreztük magunkat, akik itt voltak,  kérték, hogy legyen még ilyen rendezvény. A szóbeli és a netes élménybeszámolók hatására az otthon maradottak közül is sokan kérték ezt, remélem a következő rendezvényre többen jönnek majd. A netes visszajelzések és a postafiókomba küldött levelek is mind pozitív élményekről szólnak, ami nagyon jól esett a szervezőgárdának (és nekem is).
Facebook oldalunkon rengeteg fénykép van, és végül megjött a Hatósági osztály levele, amiben engedélyt kaptunk a rendezvényre. Bízom benne, hogy nem sok panasz érkezik a rendezvény miatt ránk.

Akik ott voltak, nagyon jól érezték magukat, természetesen ajánlottuk nekik a civil házas bulit is, volt aki a végén átsétált megnézni.

Köszönjük a segítséget és a lehetőséget a Zuglói Önkormányzatnak, a Skyball Flyball Team-nek, az Excellent Kutyaiskolának, a Zöld Zebra Egyesületnek, a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaságnak. Dr Bartakovics Katinak a tanácsokat, és a szép képeket, és Matastik Sanyinak a plakát elkészítésében nyújtott segítséget köszönjük. Külön köszönöm a helyszínen segítők munkáját, nélkülük nem sikerült volna.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljött, elhozta kedvencét is, és együtt tölthettünk egy fantasztikus délutánt!

A következő fotókat dr. Bartakovics Kati, Kolompár Timi és Baráth Ági készítette.

 

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

  
   

 

RAJTA, MESÉLJ!

 

Küldd el a TE kedvenc fotódat, vagy mondd el a TE történetedet! Olyan fotókat és történeteket várunk, amik az állatok és az emberek kapcsolatáról szólnak. Írd meg, hogy pl hogyan lett kutyád, mik történtek vele, vagy küldj olyan fotót, amin kedvencedet láthatjuk.

Küldd el a panelkutya@gmail.com címre, és megjelenítjük itt.

 

Frissítve: 2018.07.02.

Mindennapi fontosságok   - Szívférgesség, bőrférgesség veszély!

                                               -  A mozgás öröme

FONTOS -  6,5 év után előkerült Mazsi!!!!!

Ebösszeírás 2017.

megújult a kertünk! fotók! (kutyakert képtárban, alul)

 

II. SPORTDÉLUTÁN 2017.09.23.

II. Sugárzoo Piknik 2017.09.24.

Hírek, infók -    Kutyakert képtár (bal oldali menüben)

                 2015.07.08. Vihar a Füredin....

                 

                     

Érdekes cikkek: Állati segítség

-     Sétaidő (aktív napi időjárás előrejelzés a jobb oldalon alul)

-     Elveszett!!! (avagy mit tehetsz, ha elveszett kedvenced?) (lásd menü)

-     Találtam!!! (avagy mit tehetsz, ha találtál egy gazdi nélküli kutyát?) (lásd menü)

-     Kisállatbiztosítás - egy hasznos kiadás (lásd menü)

-     GYŰJTÉS! (HASZNÁLATON KÍVÜLI POKRÓCOK, TÖRÜLKÖZŐK, kutya és macskaeledel STB ) (lásd: menü !)

-     Mindennapi fontosságok / 101 kiskutya, avagy szaporodunk, szaporoduk?

-     Ahol élünk / képtár a Fürediről...

-     Állatvédelem / állat és ember

-     Állatvédelmi törvény Frissítve!

-     Kutyakert/ Mi az a Kutyakert?

-     Olvasnivalók / a közösség ereje

-     Kutyakukák a kerületben

 
Felelős állatartás

Az állattartás rengeteg örömmel ajándékoz meg minket, de nagyon sok felelősséggel is jár!

Olvassátok el!

www.felelosallattartas.hu/index.php

ajánlok egy könyvet, nagyon jó, olvasmányos, kutyás:

www.hazikedvencek.hu/kedvenc/aktualitasok.php#kalauz

 
sétaidő

 Időjárás előrejelzés

 
Hőőőőőőhullláááám
Nagyon meleg lett az idei nyár. Nem ritka a 35-40 fok napközben
Hogyan véded a kutyádat a melegtől?

Rövidre nyírtam a bundáját (1 / 25%)
Sokat fürdetem, szinte mindig vizben van (0 / 0%)
Sokat vagyunk a szabadban, tó, folyó közelében (3 / 75%)
Néha nyakonöntöm vízzel (0 / 0%)
Legyezem (0 / 0%)
Sehogy, eleget liheg (0 / 0%)
Saját ventillátora van (0 / 0%)
Elfüggönyözött szobában tartom (0 / 0%)

Szavazatok száma: 4

Létrehozás időpontja:
2011-07-17 13:24:02

Szavazás lezárva:
2012-03-05 23:00:32


Lezárt szavazások
 
Védekezz!!
Tavasszal kikelnek az élősködők.
Mennyire véded kutyádat ellenük?

Sokat vagyunk szabadban, rendszeresen oltatom, és csepegtetem.
Sokat vagyunk kinn, de elég a sokszori fürdetés és fésülés.
Sokat rohangál, de csak átvizsgálom esetenként, és kiszedem a kullancsot.
Nem vagyunk annyit a szabadban, hogy bármit rá kéne kennem.
Nincs rá szükség, az én kutyámba sose másznának bele élősködők, hová gondolsz??
Nem tudom hogy kellene védekezni
Ha kimegyünk lefújom spay-vel, igaz hogy büdös, de a kullancs-bolha is elkerüli.
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!