panelkutya
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Láttak minket:
Indulás: 2007-04-10
 
időmérő
 
Kutyakert
Alakul a kutyakert.
Véleményed szerint ez a kutyakert

nagyon szuper, hogy végre létrejött, kéne máshol is
jó, hogy van, de van még mit fejleszteni
tetszik, hogy van, de nem tetszik, hogy sokan nem tudják az alap etikai szabályokat se
nem tetszik az ötlet, nem ide kellett volna
egyáltalán nincs rá szükség, felesleges kiadás
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Találtam!!!

Találtál egy kutyát? Mit lehet ilyenkor tenni?

Amennyiben az utcán hozzá tartozó tulajdonos jelenléte nélkül találsz egy kutyát reagálnod kell..

Ha kutyasétáltatás, vagy az utcai közlekedés közben egyszercsak elédtoppan egy gazdi nélküli jószág, akkor legjobb, ha nem rohansz haza vele, hanem megpróbálod a következőket:

1, Jó alaposan körülnézel, hátha valahol ott van a tulajdonos is. Lehet hogy épp keresi az ebet, csak egy bokor eltakarja. Ha kiabálást hallasz, aktív füttyögést, tuti keresik. Ilyenkor ha ijedt, vagy hisztérikus állapotban lévő a kutya, érdemes megfogni, hogy az utolsó erőtartalékait is felhasználó, futva érkező tulajdonosnak visszaadhassuk. Persze vannak olyan gazdák, akik lazán veszik a kutya kóborlását, mondván, hogy úgysem megy messzire, mindig visszajön. A tapasztalatok szerint ez egy darabig igy is van. Ha az érkező kutya veszélyes helyen van (mély munkagödör, forgalmas úttest közvetlen szélén, esetleg félő, hogy átrohan a kocsik között), vagy arra tesz kísérletet, hogy zaklassa a mi jószágunkat, vagy kisebb gyermekünket, mindenképpen jelezzük a tulajnak, hogy fogja meg.

2, Ha menekülő állatot látsz, legokosabb, ha utána szaladsz, és megpróbálod nem szem elől téveszteni. Annak az esélye, hogy utoléred, szinte a nullával egyenlő, hiszen neki 4 lába van, neked meg csak kettő, és bármilyen sportos alkat vagy, sosem kelhetsz versenyre vele. Ha tényleg csak megijedt, és ezért szalad, előbb utóbb valaki keresni fogja. Ha nem tudsz futni, akkor legalább várj pár percet, hogyha a lemaradt gazdi megérkezik, elmondhasd neki, merre futott az állata.

3. Ha már majdnem elérted, ne vetődj rá, mert mégjobban megijed és még tovább szalad.

4. Ha elcsípted, ne feledd az alapszabályt: csak a GAZDA büntethet! Sose szidd meg, és főleg sose üsd meg az állatot, mert ha nem ismer, támadásnak fogja venni, és egy harapás általában az utolsó és nem az első lépcsője a barátságnak! A gazdának kell eldönteni, hogy az engedetlenség milyen következményekkel jár. A legtöbb esetben a megnyugtató szavak segítenek. El kell hinnie a kutyának, hogy megbízhat benned.

5, Ha nem látunk kutyáját kereső kóbor gazdát látótávolságon belül, választhatunk, hogy megfogjuk az ebet, vagy nem. Ha igen, akkor is érdemes előtte felmérni a helyzetet, mennyire birunk vele, mennyire agressziv, mennyire van "agyatlan" állapotban, és mennyire tolerálja a mi kutyánk. Nem árt, ha a zsebedben van egy sípolós játék,  erre a hangra biztos reagálni fog. Jobb esetben csak kiváncsian megnézi, ha vehemensebb, akár ki is ránthatja a kezedből (esetleg az ujjaddal együtt). Ha meg akarod fogni, jó ha a közeledben van egy másik kutyás, vagy egy másik ember, akire a sajátodat rábízhatod amig a másikat elkapod. Sose nyúlj hozzá hátulról, hagyd, hogy megszagoljon, ez egy fontos lépés a barátságotokban. Ha meszagolt, megsimogathatod, és tehetsz rá pórázt. Nem megfelelő a nyakörvnél való fogdosás, a kutyáknál a nyak fontos testrész, támadásnak veheti, és nehezebb is úgy továbbhaladni vele.

3, Amennyiben ismered a jószágot, vagy a gazdáját, tudhatod, merre szokott sétálni. Vannak megszokott padok, körzetek, ahová a nagyon fiatal, vagy nagyon idős emberek megszokásból járnak vissza minden sétakor. Vidd őt oda, és várj, hátha megérkezik a gazdája. Ha nem, akkor próbáld hazavinni, hátha már a tulaj is hazaért a keresésből. Vannak esetek, amikor a pórázon történő sétáltatás beválik, és előbb-utóbb eljutsz a kutyával egy olyan helyre, ahol már ismerős szagokat talál, és akár azt is megmutatja, hol lakik.

4. A legtöbb tulajdonos veszi a fáradtságot, és egy kis bilétát a kutya nyakörvére akaszt, amelyen rajta van a kutya neve, illetve a gazdi telefonszáma. Hívd fel a bilétán lévő számot, és tájékoztasd a tulajt, hogy megtaláltad a kutyáját. A kutya nevét sem véletlenül szokták ráírni. Ha nevén szólítod, az a bizalom egyik lépcsője.

5 , Kérd meg az arra sétáló többi kutyást, hogy segítsenek keresni a tulajt, és ha megtalálják, szóljanak neki, hogy a kutya nálad van,  hogy hol talál meg. (Az udvarias kéréseket a kutyások szolidaritásból mindig segítik. Az udvariasság első pontja, hogy köszönjünk nekik, ha találkozunk, akár megvan a kutyánk, akár nincs, akár otthon hagytuk, akár épp sétálunk vele, akár találtunk egyet)

6, Kérhetsz telefonon segítséget, lehívhatod a család többi tagját, a barátaidat is, segítsenek elhelyezni a talált ebet.

7,Ha lehet, semmiképpen ne hagyd magára, mert előbb-utóbb pánikba esik, és kétségbeesésében kirohanhat a kocsi közé az útra, vagy esetleg világgá szalad, aztán ha ezt megtudod, neked okoz lelkiismeretfurdalást.

8, Manapság már a kutyák jórészében beültetett chip van, amihez egy internetes oldalon való regisztráció tartozik. A leolvasása az állatorvosnál, vagy az állatvédő szervezeteknél, menhelyeknél ingyenesen, fájdalommentesen, egy kis kézi készülékkel történik, gyakorlatilag hozzá sem érnek a kutyához. A készülék leolvassa a chip számát, majd az orvos az interneten megnézi az adatbázisban. A tulajdonos neve, telefonszáma, a kutya főbb adatai (neme, kora, neve, főbb betegségei, egyéb információk) vannak feltűntetve, de ez nem nyilvános, ehhez csak az orvos, vagy az állatvédő szervezet férhet hozzá. Innentől pedig már csak egy telefon a tulajdonosig az út.

9. Ha egyértelmű, hogy a kutyát kirakták, és/vagy bántalmazták,  nincs gazdája, ne várj, keress meg egy állatvédő szervezetet, vagy próbálj gazdát találni neki. Ez persze nem megy azonnal, de a hálás szemek életedet boldoggá teszik. Ha bántalmazott állatot találsz, azt mindenképpen jelezd egy állatvédő szervezetnek, akkor is, ha megfelelő gazdát találtál neki.

8. Az átmeneti elhelyezést szinte bármelyik lakásban, vagy kertben meg lehet oldani, csak akarni kell. Persze vannak korlátok (nagytestű, vagy nagyon domináns kutyával, friss alommal, kölyökkutyával, macskával vagy esetleg egy tüzelő szukával nem túl jó ötlet együtt altatni ), de ezért vannak a boxok (avagy ketrec) és a nyílászárók (másnéven ajtó). Egy éjszakára kibirható, és másnap 10-kor nyit az Illatos út.

10. Ha nem tudod elhelyezni, hivj fel egy ismerőst, vagy egy állatmenhelyet. Utóbbiakban sajnos jelentős túlterheltség van, ráadásul a nyitvatartásuk is leginkább a hivatali munkarendhez igazodik, ezért az átmeneti szállást legtöbbször a megtaláló kénytelen megoldani.

11. Nagyon fontos, hogy az érvényben lévő törvények értelmében ha egy éven belül előkerül a jogos tulaj, és érdemben bizonyítani tudja, hogy a kutya az övé (oltási könyv, törzskönyv, stb), köteles vagy neki visszaadni a kutyáját, akármennyire is megszeretted! Ha nem teszed, az a törvény szerint olyan, mintha elloptad volna tőle. A bántalmazott kutyák esetében mindenképpen fordulj valamelyik állatvédőhöz, mert ha ilyenkor jelentkezik a tulaj, ők tudják, hogy segíthetnek a kutyának. Csak szervezet, illetve a nevében eljáró tag kobozhat, illetve írathat lemondó nyilatkozatot az önkormányzat és a rendőrség tudtával.

12. Ha hazavisszük, gondoljunk arra, hogy mit nyerhetünk és veszthetünk az ötlettel.

A, Nagyon fontos, hogy mindenképpen adjunk neki vizet! Ugyanis ha kóborol már napok óta, itt-ott mindig talál valami ehetőt, de vizet nem nagyon (a pocsolyalé tele van mindenféle olyan szennyeződéssel, amit még a kutyák szervezete sem tolerál).

B, Esetleg megkínálhatjuk némi ennivalóval, de ne feledjük, hogy egy napok óta éhező gyomor mérete és állaga nem bír sokat. Lehetőleg valami semleges kaját adjunk neki (pl száraztáp), főzött ételt csak nagyon óvatosan, sosem tudhatjuk allergiás e valamire, és ha igen akkor az hogy jön ki rajta.

C, Nagyon fontos, hogy ne a saját kutyánk tányérjából itassuk, etessük! Sosem tudhatjuk, milyen virusok tombolnak benne, ha közös vizestálból isznak, könnyen elfertőzhetik egymást, ráadásul az ételen akár össze is kaphatnak, és a harcban akár meg is sérülhetnek.

D, Ha nagyon mocskos, bolhás, akkor érdemes megfürdetni, és un. spot-on cseppel elüldözni a rajta lévő élősködőket. Kérdés, hogy vajon a kutya is igy gondolja e, és hogy hozzá van e szokva. Mindenesetre bölcs dolognak látszik, hogy olyan helyen szállásoljuk el, amit könnyen ki lehet takarítani.

E, Ha  beteg, akkor orvoshoz kell vinnünk, és ellátni. A külső sérülések mellett a virusok is megjelenhetnek. Ennek jelei vannak, amelyek önmagukban még nem feltétlenül jelentenek betegséget, akár az idegesség, a megpróbáltatások hatására is bekövetkezhetnek (hasmenés, bepisilés, hányás, láz, agressziv viselkedés stb) Ha találunk állatvédő szervezetet, akkor hívjuk fel, vagy irjunk nekik levelet, amiben kérjük a segítségüket az orvosi ellátáshoz. Az elgázolt, vagy az út szélén fekvő kutya életét megmenthetjük, ha kocsiba rakjuk, és elvisszük a legközelebbi állatorvoshoz, Budapesten a XIII. kerületi Lehel úti Állatkórház éjjel nappal nyitva van. Ha az ebet mérete, vagy sérülése miatt nem bírjuk mozdítani, vagy nem áll rendelkezésre jármű, már azzal is sokat teszünk az életben maradásáért, ha a forgalomtól távolabb húzzuk, és felhívunk egy állatvédő szervezetet (pontos helymeghatározással, valamint a kutya méreteinek, sérüléseinek bemondásával)

F, A legtöbb talált kutya annyira kimerült, hogyha számára megfelelő biztonságos vackot (akár egy pokrócot, vagy egy törülközőt) talál, azonnal elalszik. Soknak viszont fájdalmas éjszakája lesz az első napokban, hiszen a megszokott körülmények helyett idegen környezetben van. Soszor felriad, nyüszög, sir, ilyenkor a megnyugtató szavak sokat segítenek.

12. Ha nem találunk olyan menhelyet, ami befogadná a jószágot, több dolgot tehetünk:

A, Beadjuk az Illatos útra - sokan azt gondolják, hogy itt azért vannak a kutyák, hogy elaltassák őket. Valóban nem egy leányálom az ottani kutyák élete, de a gyepmesteri telep mellett működő Lelenc Kutyamentő Egyesület a lehetőségek szerint kimenti az állatokat, és visszajuttatja eredeti gazdáikhoz, vagy új tulajdonost keres nekik. Fontos információ, hogy hétfőtől szombatig 10-14 óráig, vasárnap és munkaszüneti napokon pedig 10-13 óráig vannak nyitva, és csak ez alatt az idő alatt fogadnak be állatot. (címe: Bp, IX. Illatos út 23.)

B, Saját magunk tároljuk a kutyát, amig előkerül a tulajdonosa

C, Megkérünk egy közeli ismerőst, szomszédot, barátot, hogy fogadja be átmenetileg a jószágot.

Utóbbi két esetben természetesen számolnunk kell a költségekkel, dehát egy igazi állatvédő nem erre gondol, amikor egy remegő, fázó kutyát talál a hóban kuporogva éhesen...


Ha egyáltalán nem vezet eredményre a keresés, akkor a következőket kell tenned:

1, Azonnal hívd a környékbeli állatbarát, vagy állatvédő egyesületet, és kérj segítséget. Ők el fogják mondani, hogy mit kell tenned. A telefonszámát a tudakozó megadja.  Az állatvédők, állatbarátok közös fórumon is dolgoznak, ahol egymást tájékoztatják az elvesztésekről, megtalálásokról, így nem kell mind az összeset felhívnod, elég egyet, de megnyugvásként megkérdezheted, hogy ugye tájékoztatja a többi szervezetet? A hálózat az egész országra kiterjed, ami azért nagyon jó, mert  az ijedt kutyák nagy távolságot is képesek megtenni, főleg ha emberségből befogják és hazaviszik őket mondjuk a város másik végére, és ott kezdik el keresni a gazdáját, majd tanácstalanul újra elengedik, gondolván, hogy majdcsak hazatalál.

2, Valószínűleg kérni fognak egy képet a kutyusról, lehetőleg olyat, amin nem csak az orra látszik ki a párnákból. Szükséges adatok: testméret (lehetőleg viszonyítva (pl közepesnél nagyobb, az átlagnál  zömökebb, hosszú lábú, stb), szín, szőrzet (pl drótszőrű, hosszúszőrű  stb)  jelenlegi és természetes formában (hosszú szőrű, de épp most nyírattuk rövidre, mert annyira csatakos, meg gubancos volt),  fajta, vagy fajtajelleg (pl. tacskószerű), különleges ismertető jel (pl az egyik füle kajla), a neme, ivartalanított e (ez a kanoknál egyértelmű, hiszen hiányoznak a heréi), körülbelüli életkora, volt e rajta, és milyen nyakörv, van e benne chip azonosító (annak kell a száma is, az állatorvosok ingyen leolvassák és beazonosítják a netes adatbázisból). Fontos információ, hogy mikor és hol találtuk. (tehát nem az, hogy mi az állandó lakcímed, hanem hogy hol szedted össze). Mindenképpen adj meg egy lehetőleg mobil telefonszámot, ahol az eredeti tulaj megtalálása esetén értesíthetnek. Ha munka, vagy suli  közben nem vagy elérhető, akkor kérj meg valakit, hogy megaddhasd a számát neki is.

3, Otthon te is segítheted az állatvédők munkáját. Szinte minden háztartásban van internet, fényképpel illusztráltan az előző pontban leírt információkat körbeküldheted a közösségi oldalakon az ismerőseidnek, e-mail-ban a barátaidnak, ismerőseidnek. Telefonon is rásegíthetsz a keresésre.

4, Mindenképpen kezdj el plakátolni! Készíts akár kézzel írt A/4 méretű plakátokat a főbb információkkal (kutya kinézete, hol, mikor találtad, telefonszám). Az A/4 formátum azért jó, mert épp akkora, hogy messziről is észre lehet venni, bőven elfér rajta az információ. Ha lehet próbáld meg nagyobb betűkkel írni, mert a legtöbb kutyás nem hordja magával az olvasószemüvegét. A plakátolásnál figyelj arra, hogy hová ragasztod: buszmegálló, vagy ház falára semmiképpen, mert megbüntetnek érte a közterületfelügyelők. Vannak villanyoszlopok, fák, de csakis cellux-szal, vagy ragasztószalaggal tedd! (rajzszöggel sose!). Olyan helyekre kell plakátot helyezni, ahol sok kutyás jár, hiszen nagy valószínűséggel ott fogják keresni. Erre a célra is nagyon hasznosak a kutyakukák, vagy az önkormányzat által felállított lakossági hirdetőtáblák. Be lehet mondani a környékbeli kisboltokban, benzinkutaknál (a kutyák valami ismeretlen ok miatt voznódnak az autómosókhoz), zöldségesnél stb.

5, Mindig nézd az e-mail-jeidet, és tartsd bekapcsolva a telefonodat, ha megtalálják a kutyus gazdáját, elérhető legyél! A legtöbb kutyáját vesztő (és kereső) állatbarát fejvesztve rohan a kutyájáért, ha megtudja merre fogták be.

6, Azt se feledd, hogy a kutya is szeretne már újra a gazdájával lenni. A legtöbb kutya alkalmazkodó, hiszen eddig is kellett neki a családjához, (és még igy is van genetikailag kódolva a túlélés miatt), de ennek ellenére megvannak a maga szokásai. Ha nem szivesen tesz meg valamit, annak oka van. Ne kényszerítsd, ha nem akarja, csak ha tényleg nincs más lehetőséged elérni amit akarsz.

7. Ne feledkezz meg arról, hogyha megkerült a kutya gazdája, közöld a világgal ezt a tényt. Fölösleges munkától kíméled meg az állatbarátokat.

8, A tulajdonos részéről érkező köszönet és erkölcsi elismerés  sokat jelent, de ha a kutyát a  befogadtad egy-két éjszakára, orvoshoz vitted, vagy esetleg gondoskodtál a sérült állat ellátásáról, nyugodtan közöld a tulajjal, hogy a költségekhez mennyivel kellene hozzájárulnia. A legtöbb megtaláló ilyenkor nem fogad el pénzt, de mégis lehet olyan anyagi helyzetben, hogy a kutya megmentése érdekében utolsó fillérjeit áldozta fel. A komolyabb orvosi költségeket pedig mindenképpen a tulajdonosnak kell vállalnia.

 

RAJTA, MESÉLJ!

 

Küldd el a TE kedvenc fotódat, vagy mondd el a TE történetedet! Olyan fotókat és történeteket várunk, amik az állatok és az emberek kapcsolatáról szólnak. Írd meg, hogy pl hogyan lett kutyád, mik történtek vele, vagy küldj olyan fotót, amin kedvencedet láthatjuk.

Küldd el a panelkutya@gmail.com címre, és megjelenítjük itt.

 

Frissítve: 2018.07.02.

Mindennapi fontosságok   - Szívférgesség, bőrférgesség veszély!

                                               -  A mozgás öröme

FONTOS -  6,5 év után előkerült Mazsi!!!!!

Ebösszeírás 2017.

megújult a kertünk! fotók! (kutyakert képtárban, alul)

 

II. SPORTDÉLUTÁN 2017.09.23.

II. Sugárzoo Piknik 2017.09.24.

Hírek, infók -    Kutyakert képtár (bal oldali menüben)

                 2015.07.08. Vihar a Füredin....

                 

                     

Érdekes cikkek: Állati segítség

-     Sétaidő (aktív napi időjárás előrejelzés a jobb oldalon alul)

-     Elveszett!!! (avagy mit tehetsz, ha elveszett kedvenced?) (lásd menü)

-     Találtam!!! (avagy mit tehetsz, ha találtál egy gazdi nélküli kutyát?) (lásd menü)

-     Kisállatbiztosítás - egy hasznos kiadás (lásd menü)

-     GYŰJTÉS! (HASZNÁLATON KÍVÜLI POKRÓCOK, TÖRÜLKÖZŐK, kutya és macskaeledel STB ) (lásd: menü !)

-     Mindennapi fontosságok / 101 kiskutya, avagy szaporodunk, szaporoduk?

-     Ahol élünk / képtár a Fürediről...

-     Állatvédelem / állat és ember

-     Állatvédelmi törvény Frissítve!

-     Kutyakert/ Mi az a Kutyakert?

-     Olvasnivalók / a közösség ereje

-     Kutyakukák a kerületben

 
Felelős állatartás

Az állattartás rengeteg örömmel ajándékoz meg minket, de nagyon sok felelősséggel is jár!

Olvassátok el!

www.felelosallattartas.hu/index.php

ajánlok egy könyvet, nagyon jó, olvasmányos, kutyás:

www.hazikedvencek.hu/kedvenc/aktualitasok.php#kalauz

 
sétaidő

 Időjárás előrejelzés

 
Hőőőőőőhullláááám
Nagyon meleg lett az idei nyár. Nem ritka a 35-40 fok napközben
Hogyan véded a kutyádat a melegtől?

Rövidre nyírtam a bundáját (1 / 25%)
Sokat fürdetem, szinte mindig vizben van (0 / 0%)
Sokat vagyunk a szabadban, tó, folyó közelében (3 / 75%)
Néha nyakonöntöm vízzel (0 / 0%)
Legyezem (0 / 0%)
Sehogy, eleget liheg (0 / 0%)
Saját ventillátora van (0 / 0%)
Elfüggönyözött szobában tartom (0 / 0%)

Szavazatok száma: 4

Létrehozás időpontja:
2011-07-17 13:24:02

Szavazás lezárva:
2012-03-05 23:00:32


Lezárt szavazások
 
Védekezz!!
Tavasszal kikelnek az élősködők.
Mennyire véded kutyádat ellenük?

Sokat vagyunk szabadban, rendszeresen oltatom, és csepegtetem.
Sokat vagyunk kinn, de elég a sokszori fürdetés és fésülés.
Sokat rohangál, de csak átvizsgálom esetenként, és kiszedem a kullancsot.
Nem vagyunk annyit a szabadban, hogy bármit rá kéne kennem.
Nincs rá szükség, az én kutyámba sose másznának bele élősködők, hová gondolsz??
Nem tudom hogy kellene védekezni
Ha kimegyünk lefújom spay-vel, igaz hogy büdös, de a kullancs-bolha is elkerüli.
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!