panelkutya
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Láttak minket:
Indulás: 2007-04-10
 
időmérő
 
Kutyakert
Alakul a kutyakert.
Véleményed szerint ez a kutyakert

nagyon szuper, hogy végre létrejött, kéne máshol is
jó, hogy van, de van még mit fejleszteni
tetszik, hogy van, de nem tetszik, hogy sokan nem tudják az alap etikai szabályokat se
nem tetszik az ötlet, nem ide kellett volna
egyáltalán nincs rá szükség, felesleges kiadás
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Kutyakukák

Mindannyian tudjuk, hogy vannak olyan tevékenységek, amik elengedhetetlenek az élethez. Ilyen pl az evés, és persze a másik végén a fel nem használt dolgok kiürítése. Nekünk embereknek ott van a fajansz megoldás, de egy kutyát erre rákényszeríteni elég nehéz feladat. Tehát a jól bevált módszer szerint (a kellemeset a hasznossal alapon), a napi többszöri séták alatt végzik el kutyáink a mindennapos ürítést. (van amelyik a vacsorát is, de az egy másik cikk témája lesz majd..)

Egyesületünk egyik nagyon fontos célja és feladata, hogy környezetünket az állatok eme elengedhetetlen tevékenysége mellett is tisztának és kulturáltnak tarthassuk meg.

A kutyaürülék felszedésével nem csak a saját lelkiismertünket nyugtathatjuk meg, hiszen a hatályos rendeletek értelmében ha nem szeded fel, akár 30 ezer forint büntetést is a nyakadba akaszthat az ellenőrzéskor a helyi  önkormányzat, de elérhetjük azt is, hogy a kutyát nem tartók is kedvesebben viszonyuljanak hozzánk, kutyásokhoz.

Persze, tisztában vagyunk vele, hogy egy nagy adag, illatos, meleg kupacot felszedni nem egy leányálom, de akinek van gyereke, az már átélhette ezt az élményt pelenkázás közben.  A kezedre húzott nylonzacskó megvéd a maszatolástól, ha egyáltalán nem látod önmagadban az erőt, akkor javaslom az állatkereskedésekben kapható kislapátot, (arra rá a másik nylonzacsi), aztán bármely módszer esetén a zacskó visszafordítása, majd csomót kötni rá, hogy ne illatozzon annyira.

Itt a Füredi lakótelepen nagyon nagy eredményeket értünk el az elmúlt 3 évben a kutyaürülék felszedése terén. Büszkén mondhatjuk, hogy kategóriákat javult a helyzet (vagy hogy stílusos legyek, már nem akkora a sz@r). Természetesen még mindig ajánlott megnézni a füvet, ahová letelepedni kívánunk a nyári melegben, de sokkal kevesebb az elszórt kupac. Ebben a felszedési tevékenységben a nagyobb testű kutyákkal élők vezetik a listát, a kissebb kutyások még mindig tartják magukat ahhoz, hogy "ugyan, hiszen olyan kicsit csinált, az szinte nem is látszik". Nekik javaslom,hogy csak egyszer tegyék otthon a reggeli kávé mellé az asztalra, és meglátják, hogy a kicsi is tud olyan hatást elérni, mint a nagy. Egyébként meg mindenki tudja, hogy a cipőtalpról levakarni a kicsit ugyanolyan (vagy talán még nehezebb), mint a nagyot.

Ha már a zacskózáson túl vagyunk, ott a kérdés, hogy vajon hová tegyük? Haza ugye nem visszük, ez egyértelmű. Elásni se fogjuk, mert az melós dolog, és nem is készültünk árokásó felszereléssel. A bokor alá bedobni tök ciki, és különben is a nylon elporladási ideje kb 300 év.  Irány a kuka.

Na itt van a bibi. Ugyanis az Europai Unios szabványok előírják, hogy az ilyen jellegű dolgokat külön kell tárolni, mert állítólag ugyanolyan veszélyes hulladék, mint a pelenkával együtt kidobott zöldborsófőzelék maradvány.

Eddig jobb hiján a legtöbb helyen a kommunális (vagy közismertebb nevén játszótéri) szemetesekbe hajigálta mindenki. Ha valaki megkérdezi az ilyen kukákat rendszeresen átvizsgáló helyi parklakókat, meg is kapja az egyenes választ. Lefordítva:  az edénybe helyezett szemét 80 %-a bezacskózott kutyaürülék. Ez több szempontból is helytelen. Egyrészt ugyebár az unió, de nagyobb gáz, hogy a lakótelep fáira beköltözött madarak és mókusok rendszeresen kipakolják a nyitott szemetesedények tartalmát. Videofilmünk van róla, ahogy egy szarka, az edény peremén egyensúlyozva, módszeresen válogat, majd nagy ívben elhajitja a nem élelmiszernek látszó szemetet, óriási rendetlenséget okozva a kuka körül. A nyitottság ebben az esetben azért is hátrány, mert nyáron, a napsütésben olyan szagok áradnak, hogy csak na. Itt jön a rossz a még rosszabban, hogy olyan kevés játszótéri szemetes van a lakótelepen, hogy a szagok szinte észrevehetetlenek.

Egyesületünk nagy eredményt ért el, ugyanis az Önkormányzat megtette azt a szívességet, hogy a lakótelepünk körül kihelyez jópár kutya-kukát!

Ez hatalmas lépés, reméljük most bebizonyíthatjuk, hogy igenis komolyan kell venni a kutyás-lakosság igényeit, és nemsokára a várva várt kutyajátszótér is megépülhet.

A kerületben fellelhető kutya-kukák listája 2009-ben kibővül: az eddigi 13 db mellé még 78 db kerül kihelyezésre!!

A lakótelep szélére kihelyzésre kerülő kukák az alábbi helyekre lesznek telepítve:

Zsálya u. 64-68 1 db.láda

Zsálya u. 20.1 db.láda

Tihamér u. 36. 1 db.láda

Vezér u. 71.a-d. 1 db.láda

Vezér u. 69. A-d. 1 db.láda

Vezér u. 55 a-d. 1 db. láda

Vezér u. 53. A-d. 1 db.láda

Csertő u. 12-14. 1 db. láda

Csertő u. 6-8. 1 db. láda


Köszönjük az Önkormányzatnak, reméljük, hogy figyelembe vesz minket!

 

RAJTA, MESÉLJ!

 

Küldd el a TE kedvenc fotódat, vagy mondd el a TE történetedet! Olyan fotókat és történeteket várunk, amik az állatok és az emberek kapcsolatáról szólnak. Írd meg, hogy pl hogyan lett kutyád, mik történtek vele, vagy küldj olyan fotót, amin kedvencedet láthatjuk.

Küldd el a panelkutya@gmail.com címre, és megjelenítjük itt.

 

Frissitve:  2017.09.13.

Újra Panelkutyák Sportdélutánja!!!

Mindennapi fontosságok - Kullancsok!!!

                                                               - 101 kiskutya....

                                               -  Ha végre itt a nyár, és meleg az idő...

FONTOS -  6,5 év után előkerült Mazsi!!!!!

Ebösszeírás 2017.

megújult a kertünk! fotók! (kutyakert képtárban, alul)

 

II. SPORTDÉLUTÁN 2016.09.24.

II. Sugárzoo Piknik 2016.09.25.

Hírek, infók -    Kutyakert képtár (bal oldali menüben)

                 2015.07.08. Vihar a Füredin....

                 Szívférgesség, bőrférgesség fertőzés veszély!

                     

Érdekes cikkek: Állati segítség

-     Sétaidő (aktív napi időjárás előrejelzés a jobb oldalon alul)

-     Elveszett!!! (avagy mit tehetsz, ha elveszett kedvenced?) (lásd menü)

-     Találtam!!! (avagy mit tehetsz, ha találtál egy gazdi nélküli kutyát?) (lásd menü)

-     Kisállatbiztosítás - egy hasznos kiadás (lásd menü)

-     GYŰJTÉS! (HASZNÁLATON KÍVÜLI POKRÓCOK, TÖRÜLKÖZŐK, kutya és macskaeledel STB ) (lásd: menü !)

-     Mindennapi fontosságok / 101 kiskutya, avagy szaporodunk, szaporoduk?

-     Ahol élünk / képtár a Fürediről...

-     Állatvédelem / állat és ember

-     Állatvédelmi törvény Frissítve!

-     Kutyakert/ Mi az a Kutyakert?

-     Olvasnivalók / a közösség ereje

-     Kutyakukák a kerületben

 
Felelős állatartás

Az állattartás rengeteg örömmel ajándékoz meg minket, de nagyon sok felelősséggel is jár!

Olvassátok el!

www.felelosallattartas.hu/index.php

ajánlok egy könyvet, nagyon jó, olvasmányos, kutyás:

www.hazikedvencek.hu/kedvenc/aktualitasok.php#kalauz

 
sétaidő

 Időjárás előrejelzés

 
Hőőőőőőhullláááám
Nagyon meleg lett az idei nyár. Nem ritka a 35-40 fok napközben
Hogyan véded a kutyádat a melegtől?

Rövidre nyírtam a bundáját (1 / 25%)
Sokat fürdetem, szinte mindig vizben van (0 / 0%)
Sokat vagyunk a szabadban, tó, folyó közelében (3 / 75%)
Néha nyakonöntöm vízzel (0 / 0%)
Legyezem (0 / 0%)
Sehogy, eleget liheg (0 / 0%)
Saját ventillátora van (0 / 0%)
Elfüggönyözött szobában tartom (0 / 0%)

Szavazatok száma: 4

Létrehozás időpontja:
2011-07-17 13:24:02

Szavazás lezárva:
2012-03-05 23:00:32


Lezárt szavazások
 
Védekezz!!
Tavasszal kikelnek az élősködők.
Mennyire véded kutyádat ellenük?

Sokat vagyunk szabadban, rendszeresen oltatom, és csepegtetem.
Sokat vagyunk kinn, de elég a sokszori fürdetés és fésülés.
Sokat rohangál, de csak átvizsgálom esetenként, és kiszedem a kullancsot.
Nem vagyunk annyit a szabadban, hogy bármit rá kéne kennem.
Nincs rá szükség, az én kutyámba sose másznának bele élősködők, hová gondolsz??
Nem tudom hogy kellene védekezni
Ha kimegyünk lefújom spay-vel, igaz hogy büdös, de a kullancs-bolha is elkerüli.
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen